Pages Navigation Menu

Био или традиционен прах за пране?

Био или традиционен прах за пране?

Основната разлика между двата вида препарати за пране, независимо дали са течни или прахообразни е наличието на натурални ензими. Ензимите са естествени протеини, които са набавени от микроорганизми като бактерии и водорасли. Те работят при ниски температури, което означава, че чрез тях пестите енергия, като ви дава възможност да изперете дрехите си при по-ниски температури, освен това те са напълно биоразградими.

Съществува схващането, че традиционните препарати дразнят кожата повече от ензимните и понякога поради наличието на ПАВ (Повърхостни Активни Вещества) предизвикват алергии. Пералня „Пепеляшка“ препоръчва да изплаквате дрехите си допълнително ако пералнята ви машина позволява това и да дозирате препаратите си акуратно, за да предотвратите контакт на препаратите директно с кожата ви.

Ензимните препарати са много подходящи за пране на вълна, коприна и деликатни тъкани поради това, че не са агресивни. Био праховете са по-добри при отстраняване на петна от протеини, мазнини и скорбяла.

Екологичен или традиционен прах? – изберете сами според потребностите ви или според екологичната ви съвест.

468 ad