Pages Navigation Menu

Какво трябва да знаем за хотелското пране?

Какво трябва да знаем за хотелското пране?

С наближаването на активният летен туристически сезон някой от хотелите се оглеждат за нов доставчик на услугата обществено пране или така нареченото хотелско пране, индустриално пране и т.н. При всички случай става въпрос за едно и също, а именно пране на голямо количество хотелски чаршафи, пликове, калъфки за възглавница, хавлии, олекотени завивки, одеала, покривки и други. Както у нас най-често става изборът на обществена пералня се прави от собственика на хотела и мениджъра на отдела  „Хотелско домакинство“ почти няма думата. Критерият за избор се свежда само до цената и времето за изпълнение на услугата. Естествено след завършването на сезона се виждат резултатите от работата на пералнята – захабено и изпокъсано бельо ухаещо единствено на хлор, с жълти петна и невъзможност да се използва отново или добре поддържано и добре ухаещо спално бельо готово за употреба още няколко години. За да подпомогнем този избор  предлагаме контакти с мениджърите и собствениците на хотели за разясняване на нашата услуга.

Ние от ПЕРАЛНЯ „Пепеляшка“ често предлагаме анкета с представител на хотела, за да може да предоставим възможно най-добрата услуга. Анкетата включва следните въпроси:

  • ориентировъчни количества, които ще се перат;
  • график на вземане и връщане на бельото или уточняване на начина на работа – възможно е да се договорим за заявка по телефона без предварително уточнен график;
  • резултат който се търси от прането – само добре изпрано и изгладено или добавяне на допълнителен аромат, дезинфектант и др.;
  • специални изисквания за сгъване и пакетиране на бельото;
  • начини на отчитане на количествата – на килограм сухо пране, което е изтеглено след завършването на услугата или на брой артикул (калъфка, плик, чаршаф, хавлия, пишимал и т.н.)
  • уточняване на конкретните цени според начина на отчитане на количествата;
  • начин на плащане – по банков път или на каса след предварително издаден документ, удостоверяващ изпраните и доставени количества.

Целта на тази анкета е да предоставим услуга според нуждата на конкретният обект – хотел, ресторант, заведение, фризьорски салон. Нашият екип е гъвкав по отношение на работно време, начин на третиране и сгъване на бельото и всичко свързано с постигането на отличен краен резултат.

Дългогодишният ни опит спомага за осъществяването на нашата дейност по възможно най-добрият начин за клиента с възможно най-малко разходи за него, гарантирана коректност, съчетано с използването на най-модерните технологии, свързани с бранша обществено пране и спазване на нормите за безопасност на труда и ЕКО нормите на българското законодателство.

Не се колебайте, а поискайте наш консултант да Ви посети на място и да Ви направи конкретна оферта. Свържете се с нас!

468 ad