Pages Navigation Menu

Пране на пухени завивки

Пране на пухени завивки

Есента е преходен сезон и задаващите се студени дни ни принуждават да помислим за уюта в нашата спалня.

Завивките и възглавниците  от гъши пух са върха на лукса в обзавеждането на спалнята. Те са меки и леки, и създават  усещането, че спите обгърнати в мек облак. За да ви радват обаче по-дълго време, те имат нужда от професионални грижи.

При пране на Вашите пухени изделия ние следваме някой важни правила:

  • Перем пухените завивки в пералня машина с голям капацитет (10кг до 32кг), това дава възможност за по-добро изпиране и изплакване.
  • Обработваме предварително петната,като имате предвид, че застояли петна от кръв ще се почистят изключително трудно;.
  • Перем в хладка омекотена вода (с отстранен варовик) с професионален перилен препарат (на фирма Кристенс – Белгия) и изплакваме няколкократно, за да отстраним излишната пяна;
  • Изсушаваме в сушилна с голям капацитет или на ниска температура, като използваме топки за тенис за да „разбият” перата. За да премахнем напълно влажността, изваждаме  и разпределяме пълнежа няколко пъти по време на сушенето. Когато се налага извършваме втори и трети цикъл на сушене. Процесът на сушене при големите завивки може ни да отнеме между няколко часа и два дни. Нашите сушилни притежават датчик за остатъчна влажност , която ни позволява да изсушим до постигане на отрицателна влажност в изделието.

сушене на пухени завивки

  • След като е изсушена напълно в сушилната, oставяме завивката на чист въздух без пряка слънчева светлина.
  • Преди да пакетираме завивката се уверяваме, че е напълно суха и е готова за ползване.

Ето и няколко полезни съвети за удължаване на живота на вашето пухено изделие:

  • Използвайте калъф за завивките и възглавниците от гъши пух, които дапредпазват завивката от замърсяване и  от прекомерно износване.
  • При транспортиране пухените завивки и възглавници са опаковани плътно и стегнато. След като разопаковате, разпределете внимателно пълнежа и оставете за няколко часа да възвърнат формата си.
  •  Преди да използвате изпрана завивка или яке ги извадете от транспортната опаковка и разпухайте добре с ръце, за да може да влезе въздух между перата.
  • След преминаване на зимният сезон съхранявайте пухените изделия в проветриво помещение. Използвайте текстилна торба от естествен материал –памук или лен, за да може завивката да „диша”. Не съхранявайте в найлонова торба!!! Ние пакетираме в найлонови торби САМО с цел транспортиране в чисто състояние до дома.

торба за пухена завивка

Препоръка: Поддържайте пухените изделия чрез пране или химическо чистене! Не е препоръчително пране в домашни условия, поради трудната поддръжка.

468 ad