Pages Navigation Menu

Мокро химическо чистене – Wet cleaning

Мокро химическо чистене – Wet cleaning

Мокро почистване (зелено почистване) е най-сигурният метод за почистване на дрехите, използвайки нежно пералня, биоразградими сапуни и балсами, различни видове сушене, извършено със сушилни машини , които могат да бъдат специализирани за много и различни видове тъкани и влакна .  Най-важният аспект на успешното мокро почистване е опитът и познаването на различните видове тъкани и правилните начини за почистване на облеклата от операторите.

Според агенция по околна среда (EPA), мокро почистване е най-безопасният професионален метод за почистване на дрехи. Той не използва опасни химически препарати, не генерира опасни отпадъци, нито замърсява въздуха и води до намаляване на потенциала за замърсяване на водата и почвата .  Специализираните препарати и балсами, използвани в мокрия чист процес, са по-меки от продуктите за пране у дома .  Всички продукти се изхвърлят в канала и лесно се премахват от местните съоръжение за пречистване на отпадъчни води.

За професионални почистващи препарати, мокрото почистване предлага няколко предимства, като намалява разходите за начален капитал, консумативи и обезвреждане на опасни отпадъци, както и по-малко се разчита на квалифицирана работна ръка. Сухото почистване е притиснато от спираловидно растящи разходи на енергия, труд, застраховки и т.н.

Професионалното мокро почистване е супер екологично и е предпочитана алтернатива на химическо чистене. Много ателиета за химическо чистене твърдят, че те също са и мокро почистване. Тези сухи / мокри почистващи ателиета са изключително опасни поради това, че те често перат дрехи, които са били почистени първо сухо и след това остатъкът от разтворителя от химическото чистене се смесва с препарата за мокро почистване и попаднал в канализацията това води до замърсяване на околната среда .

Предимства на мокрото почистване:

  • Използване на биоразградими почистващи препарати;
  • Без сухи почистващи химикали и вредни разтворители;
  • Перфектен за чувствителна кожа;
  • Отлични резултати за почистване;
  • Нежна обработка на деликатни тъкани;
  • Екологично чисти процеси.
468 ad