Полезна информация

Опазването на околната среда в днешните времена е от особено голямо значение. Производителите полагат големи усилия продуктите им да дават отлични резултати, когато се използват по безопасен и отговорен към околната среда начин. Нашата роля като потребител е особено важна. Когато използваме продуктите отговорно, ние помагаме на планетата – и спестяваме пари за себе си!

Съвременните продукти за почистване и поддръжка улесняват много ежедневието в домакинството. Същото важи за спестяващите труда електрически уреди като пералните машини. За да не пилеят ресурси и за да не вредят на околната среда обаче потребителите трябва да използват продуктите и уредите си отговорно. Ето някои полезни съвети, с които ще получите най-добри резултати, ще намалите вредните емисии върху планетата и ще дадете приноса си на отговорен потребител:

1.Пълнете пералнята машина оптимално, т.е. не теглете прането с кантарче, но преценете внимателно обема на дрехите, така че да изпълват барабана на машината почти до горе, но да не е натъпкана. Правилното зареждане на пералнята спомага за по-доброто изпиране и същевременно за спестяването на електричество и вода при използването на пълният капацитет на машината.

2.Когато се налага да пуснете по-малко количество дрехи за пране използвайте функцията „половин пране“ ако вашият уред разполага с такава.Тази функция намалява количеството вода, която ще пусне пералнята и съответно намалява количеството електроенергия, необходима за нейното затопляне.

3.Когато дрехите са сходни по цветове не ги разделяйте на конкретни цветове, а използвайте цветоулавящи кърпички*, за да изперете доближаващи се по цвят дрехи или друг текстил в една пералня.  *(цветоулавящите кърпички не дават 100% гаранция, че текстила няма да се боядиса от изпуснат цвят от други дрехи.Повече информация може да прочетете в директорията FAQ)

4.При избор на температура на пране винаги избирайте възможно най-ниската температура, необходима за доброто изпиране на дрехите. Вече съществуват достатъчно течни препарати, които се разтварят отлично при ниска температура и гарантират отлични резултати при пране.

5.Дозирайте праха за пране внимателно. Голямото количество прах или течен перилен препарат не означава непременно по-добро изпиране. Повечето пяна от препаратите изисква по-добро изплакване, съответно и повече вода. Освен това пяната натоварва помпите на пералните машини.

6.Не използвайте уред – сушилня безпричинно.Когато е възможно сушете дрехите си на простир.Рядко има сушилни с обозначение ААА, показващо разхода на енергия.

7.При използване на уред сушилня винаги сушете на ниска температура и преди това задължително центруфугирайте дрехите на най-високата позволена за материите сила на центрофугата.Така в тях ще остане малко влага и ще изсъхнат по-бързо.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!