Символи за пране

Символите за пране, също така наречени символи за опазване (грижа) на дрехите, е пиктограма, която представлява примерен метод за пране, сушене, химическо чистене и гладене на дрехи. Тези символи са написани върху етикетите, прикрепени към облеклото, за да покажат как трябва да се почиства най-добре даден елемент. Има различни стандарти за символите за грижа за различните страни / региони на света. В някои стандарти, пиктограмите съжителстват или са допълнени от писмени инструкции.

Третирането, посочено от символите е „максимално допустимият начин“ и не се изисква или препоръчва. GINETEX заявява, че „по-леки форми на третиране и по-ниски температури от тези, посочени на етикета, винаги са позволени. “ Например, ако един символ показва, измиване в топла вода и изсушаване като се отвеси, измиване в студена вода и изсушаване на плоскост за дрехи , също са приемливи .

GINETEX, със седалище във Франция, е Международната асоциация за грижа за етикетирането на текстилни изделия, и се формира през 1963г. След академични конференции в края на 1950г. са формирани общи правила, за да определи един стандарт на етикетирането.

Имайте в предвид, че всеки един етикет като минимум включва четирите главни символа: за пране, за избелване, за сушене и за гладене.
Инструкциите за химическо чистене включват един символ.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!